Тази служителка шокира всички със заплатата си

Какво обяви работещата в ДАИ

Тази служителка шокира всички със заплатата си | StandartNews.com

Напълно логично, служителите от ДАИ - Пловдив започнаха безсрочна ефективна стачка.

Стачката е част от националния протест в системата на ИА "Автомобилна администрация" в цялата страна, предаде БТВ и Пловдив 24.

Исканията на служителите са за равно възнаграждение за изпълняващите еднакви функции и заемащи еднакви длъжности; увеличаване на основните работни заплати с 30%; назначаване на поне още 200 инспектори за пътен контрол, служители за административно обслужване и такива с юридическо образование; осигуряване на качествено работно и униформено облекло на всички работници и служители; подобряване условията на труд, обновяване на материалната база и осигуряване на модерно и качествено техническо оборудване.

Гергана Харизанова работи в държавната автомобилната агенция от 13 години. За това време само веднъж е имало актуализация на заплатите им.

"Заплатите са ужасни ниски. 1000 лв. ми е чистата работна заплата. Максимум за две седмици стига, защото имам и дъщеря, която е гимназистка и разходите са огромни. Даже няма да се учудя, ако хигиенистката, която работи при нас, взима повече пари от мен“, обясни пред bTV Гергана Харизанова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Guest
преди 1 месец

......ами станете хигиенистка ,да вземате по висока заплата ,ама не искате!Даже ви е висока ,елате в провинцията да работите в реалното производство ,на норма за 1000лв ,и тогава ще разберете ,че даже много вземате!

Откажи