Тапа на границата с Румъния. Митничари с препоръки

Препоръчва се използването на останалите гранични пунктове

Тапа на границата с Румъния. Митничари с препоръки | StandartNews.com

Трафикът по границата с Румъния е интензивен, се посочва на интернет страницата на Главна дирекция „Гранична полиция“ (ГДГП). Информацията е към 06:00 часа днес.

Трафикът е интензивен на ГКПП "Видин",  ГКПП "Кардам" и ГКПП "Оряхово" за товарни автомобили на изход.Преминаването през съвместните гранични пунктове „Кайнарджа"/"Липница“ и „Крушари"/"Добромир“ се осъществява съгласно договореното работно време от 8 до 20 часа.

От 13:30 часа вчера румънският фериботен кораб ,,Европа”, обслужващ линията ГКПП "Никопол"- Т. Мъгуреле, не извършва плавания поради повреда. Работата ще бъде подновена след отстраняване на аварията. От ГД "Гранична полиция" препоръчват на пътуващите да използват други пунктове на българо-румънската граница.

Трафикът на границата със Сърбия е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. Във връзка с договор за реконструкция и модернизация на ГКПП "Калотина" се извършват строително-монтажни дейности. Дейностите налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване.

На границата с Гърция трафикът също е нормален на всички пунктове. ГДГП препоръчва на гражданите, които пътуват към и от Гърция през почивните дни, да използват за преминаване освен ГКПП "Кулата" и ГКПП "Маказа", и останалите пунктове на българо-гръцката граница - ГКПП "Илинден", ГКПП "Златоград", ГКПП "Ивайловград" и ГКПП "Капитан Петко войвода". През гранични пунктове  "Маказа", „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.

Нормален е трафикът на границите с Турция и Северна Македония на всички пунктове, пише БТА

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай