Таксиджията от касапницата в сряда остава в ареста

Михаил Куртев призна, че пил мента с приятели и каза, че много съжалява

Таксиджията от касапницата в сряда остава в ареста | StandartNews.com

София. Съдът остави в ареста таксиджията Михаил Куртев, обвиняем за тежката катастрофа на бул. "Цариградско шосе". Съдът постанови мярка за неотклонение „задържане под стража".

Куртев има право да обжалва до четвъртък.

„Искам да кажа, че страшно много съжалявам и още съм в шок от случилото се. Това е", каза Куртев, цитиран от агенция „Фокус". Той не отговори на въпрос на съдията - защо е карал след употреба на алкохол и то такси. Обвиняемият не каза нищо и когато съдия Петрова каза в залата, че неговото дете е на годините на шестгодишното дете, което пострада при катастрофата, и остава в критично състояние.

Преди това съдията Мими Петрова посочи нарушенията на шофьора Михаил Куртев за инцидента на бул. "Цариградско шосе". Съдът изтъкна, че обвиняемият дори не е сигнализирал на останалите участници в движението в момента, в който е видял, че губи контрол над автомобила.

Адвокатът на Михаил Куртев призова съдията да има предвид това, че произшествието е предизвикано по непредпазливост. Защитата на обвиняемия изтъкна, че Куртев е неосъждан, гледа болен баща, има непълнолетно дете и е добър шофьор.

Таксиметровият автомобил, управляван от Куртев, се е движил с 98 км/ч, когато е изгубил управление, излязъл е от посоката на движение и се е завъртял.

При удара в автобусната спирка, бяха ранени 12 души, една от жените после почина в болница, а състоянието на някои от 11-те други пострадали остава критично. Куртев призна, че е пил мента с приятели в 18,30 часа в деня на катастрофата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай