Съвет ще се грижи за пътната безопасност в София

Задачите на Консултативния съвет са да дава предложения и препоръки по въпроси, които са от значение за пътната безопасност на територията на Столична община...

Съвет ще се грижи за пътната безопасност в София | StandartNews.com

Със заповед на кмета Йорданка Фандъкова вече е сформиран Консултативен съвет по пътна безопасност (КСПБ) като съвещателен орган към направление "Транспорт и транспортни комуникации" на Столична община, съобщи днес заместник-кметът Дончо Барбалов.

В състава на съвета са включени заместник-кметът на направление "Транспорт и транспортни комуникации", директорите на дирекции "Управление и анализ на трафика", "Транспорт" и "Транспортна инфраструктура" на СО, представител на Института за пътна безопасност и още 13 неправителствени организации: Сдружение "Велоеволюция", Съюза на урбанистите в България, Фондация "Безопасни улици от Валя", Съюза на българските автомобилисти, БЧК, Българската федерация по автомобилен спорт, Фондация "Спаси България" ("Спаси София"), Сдружение "Градски транспорт и инфраструктура", Българска асоциация за рекреация , интеграция и спорт, Обществен съвет по пътна безопасност, Българска асоциация за закрила на пациенти, Мотоклуб "Джентълмен", Българска браншова организация пътна безопасност. В работата на съвета ще бъде поканен да се включи и представител на КАТ.

Задачите на Консултативния съвет са да дава предложения и препоръки по въпроси, които са от значение за пътната безопасност на територията на Столична община. На първата си среща Консултативният съвет уточни темите, които ще бъдат обсъдени този месец. Сред тях са проектите за План за устойчива градска мобилност и Визия за София.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай