Сватбени агенти проплакаха, искат помощ от Борисов

Близо 80% от планираните сватби в България са отложени за следващата година

Сватбени агенти проплакаха, искат помощ от Борисов | StandartNews.com

Близо 80% от планираните сватби в България са отложени за следващата година или са отменени заради пандемията от COVID-19. Останалите 20% от сватбите ще бъдат през август и септември, на открито и с редуциран брой на гостите.

По тази причина и от сватбените агенции са изпратили писмо до премиера Бойко Борисов, в което заявяват своите искания, съобщи сватбеният агент Милена Петкова пред Bulgaria ON AIR.

"Една сватба се организира в продължение на 6-8-12 месеца. Вече е късно за тази година да се направи каквото и да е. Хората са уплашени. Тази година е нулева", категоричен бе сватбеният агент.

"Голяма част от нашите сватби са интернационални или на младоженци, живеещи в чужбина. Организацията е свързана с пътуване, хотелско настаняване на големи групи хора. Клиентите се притесняват", поясни Петкова.

По думите й голяма част от агенциите вече на ръба. "Опитваме се да учредим сватбена асоциация, с която да влезем в ресора на ресторантьорите и хотелиерите, тъй като сме неразделна част от тях. За да можем да се възползваме от намаленото ДДС и облекченията, тъй като ние сме търговци, а не можем да се възползваме от тях", поясни сватбеният агент.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай