Сватбата на десетилетието! Колко милиона е броил Велико Желев

Преди колко години е станало това

Сватбата на десетилетието! Колко милиона е броил Велико Желев | StandartNews.com

В предизборните смътни времена се появи ребус с редица неизвестни. Именно по този начин може да бъде обобщено най-кратко изненадващият и зрелищен арест на пътно-строителен бос №1 в страната – Велико Желев.

Формален повод за задържането и продължилият почти 48-часов престой на Вичо Желев в арестантската килия е жалба за побой и изнудване, която е била подадена от бившия служител в една от фирмите му „Водстрой“ – Благой Андонов.

Полицията заварди имението на Желев, оценявано на близо 10 млн. лв. Наскоро той вдигна и кей за яхтите си. Засега не е много ясно дали всичко около частния док е законно.

Знаковият и зрелищен арест на Желев породи лавина от спекулации, че могъщият бизнесмен би се забъркал в такава кокошкарска история. Твърди се, че жалбата на пребития служител Благой Андонов е използвана просто като повод от МВР и прокуратурата да влязат изненадващо в офиса на милиардера, за да изземат документация, свързана със строителството на магистрали, пътища и поддръжката им.

Желев развива и бизнес за стотици милиони левове, свързани с железопътни ремонти и изграждане на релсови пътища. Запознати твърдят, че пребитият Андонов е отговарял точно за покупката на релси от фирми подизпълнители.

По време на правителството на Сакскобургготски той оглавяваше АПИ. В последствие стана съветник на министъра на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов (2005-2009).

 Малко след напускането на държавната служба привлече вниманието, след като брои 300 000 евро за поръчков „Макларън“. Днес автопаркът му конкурира този на шейха на Дубай.

В София той може да бъде засечен най-често с два поръчкови „Майбах“-а, а охранителите му се придвижват с блиндирани джипове „Мерцедес“ G класа.

Преди 4 години броил 3 млн. лв. за сватбата на сина му Виктор. Според мнозина тя е най-бляскавото сватбено тържество у нас през последното десетилетие. Тя се състоя в двореца „Евксиноград“ на 10 юни, а на тридневното тържество се стекоха общо над 1000 души.

На венчавката пяха Цеца Величкович, Бобан Здравкович, Драгана Миркович, „Джипси кингс“ и редица български и чуждестранни изпълнители, припомня Клюки.бг..

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай