Студът спрял много ремонти в София

Заместник-кметът Дончо Барбалов провери продължаващото реновиране на Първа градска болница...

Студът спрял много ремонти в София | StandartNews.com

Всички виждаме какви са климатичните условия, поради тази причина голяма част от ремонтите в града са преустановени до затопляне на времето. Това каза пред журналисти заместник-кметът на София Дончо Барбалов, цитиран от Агенция Фокус.

"На практика на този етап сме спрели основните ремонтни дейности, в това число ремонта по ул. „Каменоделска“ и тролейбусното трасе от Лозенец, което се изгражда. Затова са изготвени определени протоколи, има си процедура съобразно климатичните условия, надзорът предлага и се взимат данни от метеорологичния институт и вече въз основа на това се спират, а при положителна промяна на климатичните условия се възобновяват строителните дейности. Но на закрито те не спират и се надяваме в скоро време да успеем в Първа градска болница и по другите обекти, които не са малко да приключим, където сме започнали вътрешните ремонти", обясни още заместник-кметът.

Ремонтът на вътрешното отделение по хирургия на Първа градска болница е финансиран с 255 хил. лв. - средства от приватизационния фонд, съобщи Барбалов, който направи оглед на ремонта.

"Това е поредният ремонт, който Общината финансира в общинско лечебно заведение и поредният в Първа градска болница, която е първата общинска университетска болница. Дейностите са доста напреднали – общата част от ремонтните са приключили. Изцяло е обновено пространството. Имаме снимки преди ремонта и може да се види, че разликата наистина е значителна. Надяваме се в скоро време да се дооборудва и да влезе в експлоатация, за да може колегите от Първа градска болница да го използват. Това е много важно отделение за цялата болница и едно от успешните дейности на заведението", обясни той.

На въпрос какви са другите проекти на Столична община, свързани със здравната инфраструктура, зам.-кметът обясни, че в Първа АГ болница са напреднали ремонтите. „Даже вчера ходихме с д-р Милев да видим напредъка на ремонтите. Във Втора градска болница също се извършва ремонт на отделението по физиотерапията, така че имаме няколко лечебни заведения, където ремонтните дейности вървят. Имаме доставка на апаратура. Всичко е по решение от Общински съвет от миналата година, със средства от приватизационния фонд. Най-големият ремонт в областта на здравеопазването тази година ще бъде във II САГБАЛ "Шейново". Тя ще бъде напълно санирана. Договорът, мисля, че вече е подписан. Така че, когато атмосферните условия разрешат, ще започнем активно да работим", допълни Барбалов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай