Страшен скандал! Известен банкер в ареста за вандалщина

Драскал по Паметника на съветската армия

Страшен скандал! Известен банкер в ареста за вандалщина | StandartNews.com

Банкерът Мартин Заимов е бил задържан тази сутрин около 8.30 часа заради вандалщина. Това съобщи Нова тв. Причината е, че се е опитал да заличи с боя буквите на Паметника на съветската армия в центъра на София.

От МВР казаха само, че тази сутрин 59-годишен мъж обявил, че е русофоб и като такъв не бил съгласен Паметникът на съветската армия да е в центъра на столицата. Затова започнал да заличава част от надписа на постамента му. Мъжът е бил отведен в Първо РПУ.

Организаторите на събитието, привърженици на демонтирането на монумента, сред които Иво Инджев и Кубер Сапарев потвърдиха обаче, че арестуваният е Мартин Заимов. Той е бил задържан в Първо РПУ, но в ранния следобед е освободен, предаде „Сега”.

"Задържаха “извършителя” Мартин Заимов, член на нашата неправителствена организация", обясни в блога си Иво Инджев.

“Опитът ни с Мартин Заимов да прикрием позорния златен надпис със сива боя завърши на петата минута с две патрулки и шест служители на полицията. Ех, ако така хващаха и измамниците и крадците…”, написа във фейсбук Кубер Сапарев.

Заимов бе заместник-министър на търговията в служебното правителство на Стефан Софиянски. На 1 юли 1997 бе надначен подуправител на Българската народна банка (БНБ) и ръководител на управление „Емисионно“, което контролира валутния борд. Бил е председател на управителния съвет на Пощенска банка и член на УС на „Сосиете Женерал Експресбанк“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай