Страшен разказ на българка за огнената стихия в Пелопонос

Бяхме като в капан, каза Весела Кацарска

Страшен разказ на българка за огнената стихия в Пелопонос | StandartNews.com

Огромен пожар стана причина жители и гости на Пелопонес да бъдат евакуирани. Българката Весела Кацарска разказа пред Нова тв за кошмара, който е преживяла с близките си в село Лапири, където е на почивка. Заради огнената стихия там бяха евакуирани много хора, сред които и българските туристи.

„В събота в близкото село до нас избухна пожар. Духаше силен вятър, което допълнително усложняваше ситуацията. Температурите бяха високи. Най-лошото е, че огънят ни беше заобиколил, бяхме като в капан и нямаше как да напуснем селото. За щастие, пожарникарите успяха да потушат пламъците на пътя и бяхме евакуирани, сега сме добре”, сподели Кацарска.

„Магистралата и второстепенният път бяха затворени и не можеше да се излезе от населеното място. От дима пък можехме да се задушим, затова трябваше да стоим вътре. Една нощ преспахме в Патра и се върнахме на следващия ден на обяд в Лапири, където сега всичко е наред. Организацията по потушаване на огъня беше невероятна, включиха се 5-6 самолета и няколко хеликоптера. Въпреки това изгоряха около 20 къщи, имаше и пострадали“, каза още нашенката пред Нова тв.

Евакуирани са и хора от съседното село с ферибот, изпратен от Патра.

В момента тук температурите са 42-44 градуса, на места стигат до 47 градуса, допълни Кацарска.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай