Вторник,

Страхува ли се? Христо Грозев отвърна на Кремъл

От: Агенция Стандарт -
1380
Страхува ли се? Христо Грозев отвърна на Кремъл
A
A
A

Разследващият журналист Христо Грозев с първи думи след коментара на Кремъл, че "Оскарите" са политизирани, след като филмът "Навални" снощи получи наградата за документалистика.

"Не се страхувам, вярвам, че разследвания като нашите действително имат значение", каза Грозев пред БНТ.

"Когато започнахме този проект преди 2 години, още тогава целта която си поставихме, бе наистина да спечелим, поне да бъдем номинирани за "Оскар", по възможност и да спечелим, тъй като резултатът е не само един филм. Резултатът е наистина и това искахме да получим - целият свят да може да види с какво трябва да се справя един опозиционер в Русия, какво означава да се бориш за свобода на словото. Поуките от този филм са не само за Русия", коментира журналистът.

Филмът е бил много сложен за създаване, защото е сниман тайно и никой не е подозирал какво се случва, допълва Грозев.

На въпрос страхува ли се за себе, журналистът отговори:

"Страхът е субективно усещане, което аз лично нямам, но обективно си давам сметка, че в резултат на серията разследвания, които направихме, е много по-трудно да работи тази машина за убийства не само в Русия, но и извън нея, тъй като разследвахме много други опити за убийства от страна на руското военно разузнаване и ФСБ. Знаех, че това естествено ще има дългосрочни резултати и наистина в момента се налага да живея практически отделен от семейството си - да живея в Америка, да напусна Австрия и да не мога да идвам в България".


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com