Стотици почитатели се сбогуваха с Татяна Лолова

Опашка от нейни близки, почитатели и колеги се образува пред Сатиричния театър "Алеко Константинов"

Стотици почитатели се сбогуваха с Татяна Лолова | StandartNews.com

Днес се прощаваме с обичаната българска актриса Татяна Лолова, която почина в понеделник на 87-годишна възраст. В 11 часа започна поклонението в „Сатиричния театър”, където тя играе през по-голямата част от живота си.

Опашка от нейни близки, почитатели и колеги, желаещи да оставят цвете и да напишат думи за Татяна Лолова. Театърът ще бъде отворен до 13:00 часа, предаде БНР.

"С тази усмивка и с тази благост и светнали очи я възприемаха всички. Това е магия, това е нещо извън. То идва отгоре, страхотно поколение, страхотни хора, и съм много щастлив, че имах възможност да се срещна с тях, въобще да бъдем заедно, да общуваме, да сме близки. Да, не можем да върнем живота, ясно е, това се случва, но можем някак си да го направим по-усмихнат, по-вдъхновен", каза за нея директорът на Сатиричния театър Калин Сърменов.

„Днес се покланяме пред нейния талант. Една от най-обичаните български актриси си отиде. Но ни остави усмивката си. Тази усмивка винаги ще бъде с нас”, каза столичният кмет Йорданка Фандъкова.

„И тя се качи на звездната сцена. Поклон пред светлата ѝ памет! Нека полетът ѝ да бъде лек. Таня беше много добър човек, освен много голяма актриса. Поклон пред голямата актриса Татяна Лолова”, сподели Мария Грубешлиева – Муки.

"При нея имаше нещо вродено да те посрещне с усмивка. Тя беше едно чудовище на сцената, страхотна артистка, с такъв чар", сподели актьорът Славчо Пеев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай