Стотици казаха последно сбогом на Тошо Тошев

Много политици и негови колеги бяха на поклонението

Стотици казаха последно сбогом на Тошо Тошев | StandartNews.com

Много хора изпълниха църквата „Св. София“, за да си вземат последно сбогом с легендарния журналист Тошо Тошев.

Негови колеги поднесоха цветя и се поклониха пред ковчега. Сред тях бяха Ивайло Крачунов, Валерия Велева, Никола Кицевски, Димитър Шумналиев, Ана Заркова, Георги Трайков, Венелина Гочева и други.

Последно сбогом си взеха вицепрезидентът Илияна Йотова, кметът на София Йорданка Фандъкова, Вежди Рашидов със съпругата си Снежана Бахарова, Тодор Батков, Йордан Динев, Борислав Гуцанов, конституционният съдия Атанас Семов, Красимир Райдовски, бизнесменът Георги Герков.

Тошо Тошев почина на 20 септември в болница „Токуда“.

"Ние бяхме много добри приятели", заяви бившият депутат и някогашен министър на културата Вежди Рашидов.

Скулпторът подчерта, че ще запомни Тошев с фразата: "Аз приятелите не си ги предавам, аз си ги пазя". Той отбеляза, че таза фраза за него е станала мото.

"Много близки бяхме. Светла му памет! Пазете си приятелите. Смятам, че това го каза много мъдро", добави Рашидов.

Вицепрезидентът Илияна Йотова каза, че е много трудно в такъв момент човек да говори. "Не съм си представяла, че за Тошо Тошев мога да говоря в минало време и да изрека "Сбогом, приятелю".

Дошла съм днес да му кажа: "Ти беше голям български журналист, истински приятел и човек, който имаше смелостта да говори истината в очите на хората.

Малко са такива като него. Да почива в мир! С него си тръгва по нещичко и от всеки един от нас, не само заради времето, а заради истинските неща в живота", каза още Йотова.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай