Стажанти и ментори от Лятната стажантска програма на Vivacom участваха в доброволческа акция в гр. Банкя

Акцията се провежда в партньорство с Българска Фондация Биоразнообразие и община Банкя

Стажанти и ментори от Лятната стажантска програма на Vivacom участваха в доброволческа акция в гр. Банкя | StandartNews.com

В рамките на един ден 44 доброволци от Лятната стажантска програма на Vivacom се включиха в традиционната доброволческа акция, която има за цел да допринесе за подобряване на заобикалящата ги среда. Акцията се провежда в партньорство с Българска Фондация Биоразнообразие и община Банкя.

Мотивираните стажанти допринесоха за реновирането и освежаване на амфитеатъра в парка „Ротонда“, където боядисаха всички дървени пейки с общо 360кв. м. площ. Участниците се включиха и в почистваща акция на централен парк „Кестените“, където спомогнаха да се изчистят 750 кв. м., като го направиха по-приветлив за всички посетители.

С подобни инициативи, освен всичко друго, което Vivacom постига с програмата, компанията насочва и съзнанието на младите хора към социалната отговорност, която е базова насока на телекома. Като един от най-големите работодатели в България, Vivacom отчита своето значение за развитието на обществото и възможността и силата да го направи по-добро чрез доброволен труд.

Освен тази инициатива, в рамките на тазгодишното издание на стажантската програма, много успешно премина и модулът 360-градусова ротация, който се провежда за първи път и в него всички стажанти имаха възможност да опознаят всеки един от отделите в компанията и да се срещнат лично с главния изпълнителен директор на Vivacom - Николай Андреев. По време на специалната среща младежите споделиха впечатленията си от компанията и получиха полезни съвети за бъдещото си развитие и ценните умения за света на технологиите.

В 20-ото юбилейно издание на Лятната стажантска програма 50-те участника преминаха серия от обучения, с които добиха ценни умения за реална работна среда и се докоснаха до най-новите технологии, но и станаха част от една развиваща се общност, която активно подкрепя обществото със своята корпоративно-социална отговорност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай