Стартира конкурс „Какво знаем за Азербайджан?“

Наградата за победителите е едноседмично посещение в страната

Стартира конкурс „Какво знаем за Азербайджан?“ | StandartNews.com

Министерство на младежта и спорта на Азербайджан заедно с посолството на Баку в София организират конкурс за есе на тема „Какво знам за Азербайджан?“. Целта е  да се повиши осведомеността на младите хора за Азербайджан в чужбина, насърчавайки запознаването им със страната, като по този начин се стимулира научно-изследователската дейност, свързана с Азербайджан. 5-те най-добри предложения ще спечелят едноседмично пътуване до Азербайджан, за да изследват древна история, богато културно наследство и вкусна национална кухня. Всички разходи (включително транспорт, настаняване, вътрешен транспорт и храна), свързани с пътуването, ще бъдат покрити от азербайджанската страна. Пътуването ще се проведе до края на август 2019 година.

Конкурсът е отворен за ученици и младежи  на възраст между 18 и 29 години от средните училища и университетите в България. В него могат да участват български граждани и чуждестранни студенти, пребиваващи в България. Есетата трябва да бъдат написани на английски език и да не надвишават 2500 думи. Всички предложения трябва да бъдат двойно разположени в 12-точков, Arial редовен шрифт навсякъде и в двете MS Word и PDF формати. Всяко вписване трябва да бъде придружено от: - Формуляр за кандидатстване (приложен - приложение 1), автобиография, копие на паспорт (или ID). По време на процеса на подбор ще бъде отделено специално внимание на достатъчна научна основа, последователност, списък на използваните справки / библиография, както и на автентичността на информацията, включена в есетата.

Участниците могат да изберат специална тема, свързана с тяхната област на интереси, образователна, научна и специализирана област.

Срокът за подаване на документите за участие в състезанието е до 30 юни. За допълнителна информация желаещите да участват в конкурса могат да се обърнат към посолството на Азербайджан в България на ул. "Чарлз Дарвин" 6, 1113 София. Телефон:(+3592)8170070, факс (+ 3592) 8170077.

За допълнителни въпроси може да се потърси г-жа Вусала Садигова, Втори секретар на посолството на Азербайджан в България (email: [email protected], тел .: + 359 2 817 00 73).  Есетата трябва да се изпращат на адрес: [email protected] в Word или PDF формати до 30 юни 2019 г.

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай