Стартира изцяло обновеното ново издание на Vivacom Регионален грант

Телекомът увеличава двойно размера на даренията, като общият фонд ще бъде 100 000 лв.

Стартира изцяло обновеното ново издание на Vivacom Регионален грант | StandartNews.com

Компанията Vivacom и Българският център за нестопанско право (БЦНП) обявиха изцяло новия формат на Vivacom Регионален грант – най-мащабната социално отговорна инициатива, която провеждат в партньорство за 9-а поредна година.

В изцяло обновената програма Vivacom улеснява значително процеса на кандидатстване, въвежда ускорена програма и увеличава двойно размера на даренията за гражданските организации.

„Като компания, оперираща в цялата страна, за нас е изключително важно да продължим да подкрепяме местните организации, които работят, за да решават конкретни проблеми. Тази година увеличаваме двойно размера на гранта, който един проект може да получи – от 5 000 лв. на 10 000 лв., а общата сума, която ще дарим, ще бъде 100 000 лв. По този начин целим да помогнем на гражданските организации да бъдат още по-ефективни в разгръщането на своите идеи и постигането на по-добри резултати“, обяви Николай Андреев - главен изпълнителен директор на Vivacom.

Vivacom ще приема кандидатури от днес до 18 февруари на www.vivacomfund.bg/regionalgrant/apply. Най-добрите и най-иновативните ще получат безвъзмездна подкрепа в размер на до 10 000 лв. от телекома. Приоритетните области, в които Vivacom търси да подкрепи значими идеи, остават образование и опазване на околната среда. 

Промените включват още опростен начин и формуляр за кандидатстване – организациите вече ще изпращат идейна концепция на една страница. Съществена промяна в деветото издание е и въвеждането на акселераторска програма.

„След 8 години подкрепа на добрите идеи за развиване на местните общности и постигнатата до момента промяна от хората за хората, сме силно мотивирани да ускорим образователния и природозащитен потенциал на проектите, с което да допринесем заедно към устойчивото развитие на регионите. Затова, заедно с експерти от Български център за нестопанско право, финалистите ще преминат през поредица от три лаборатории за трансформиране на идеите си в истински демонстрационни проекти за пример, ще повишат своя комуникационен капацитет и способността си за изграждане на мрежа“, коментира Надя Шабани - директор на БЦНП. 

 „Във всяка страна, в която United Group присъства, за нас е изключително важно да провеждаме локални инициативи, с които да донесем положителна промяна за живота на възможно най-много хора. Затова решихме да променим изцяло Vivacom Регионален грант, като го направим още по-ефективен и релевантен за местния контекст и нуждите на местните общности“, каза Йована Лукич – директор по корпоративната социална отговорност в United Group. 

За безвъзмездно финансиране от Vivacom могат да кандидатстват юридически лица с нестопанска цел, регистрирани в обществена полза, народни читалища и настоятелства към училища и детски градини, както и организации, които вече са печелили грант в предходни години. Няма ограничение в броя на проектите, с които всяка една гражданска организация може да кандидатства. 

До момента с Vivacom Регионален грант компанията е подкрепила 108 проекта на 98 организации на обща стойност над 500 000 лв. С увеличението на сумата в края на тази година общото дарение ще бъде малко над 600 000 лв. Финалистите в деветото издание ще станат ясни през март, а проектите ще се реализират до края на годината. 

Повече информация за обновения формат може да видите тук: https://vivacomfund.bg/regionalgrant/ 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай