Дъщеря на президент със залп по Паметника на Съветската армия

Позор е, трябва да бъде премахнат

Дъщеря на президент със залп по Паметника на Съветската армия | StandartNews.com

Паметникът на Съветската армия най-сетне трябва да бъде премахнат. Това коментира в ефира на „Събуди се” Станка Желева, дъщеря на първия президент на Република България Желю Желев".

.

„Иска се добра воля, иска се смелост, защото е позор в центъра на София най-високият и най-големият паметник да бъде Паметникът на Съветската армия. На една армия, благодарение на която е бил наложен тоталитарният режим. Защитниците на паметника продължават да бъдат негови наследници", посочи още Желева.

"Проблемът е, че има прекалено много интереси в България обществото да бъде разделено, да бъде противопоставено. Този паметник се превърна в символ на това разделение", допълни тя.

И подчерта: "Тези хора, наследниците на тази народна власт, които искат да продължават да бъдат ключов фактор в българската политика, на тях е нужен паметникът". 

"В момента на ход е областната управа, която поде, така да кажем, собствеността на монумента. Ако не бъде премахнат от политиците, мисля, че ще бъде премахнат от гражданското общество", каза Станка Желева. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай