Стандарт с нови рекорди! Наздраве на конкуренцията

Двоен ръст за година, 2 милиона ни четат всеки месец

Стандарт с нови рекорди! Наздраве на конкуренцията | StandartNews.com
  • Двоен ръст за година, 2 милиона ни четат всеки месец

30 години "Стандарт", 4 години рестарт. Това си казваме днес всички ние, журналистите от "Стандарт", заедно с вас, читателите ни - нашата сила, смелост, вяра и поглед напред.

Последователни в принципа си винаги да бъдем нестандартни, днес празнуваме втория си рожден ден. Първия го отбелязахме на 10 август, когато преди 30 години излезе първия брой на "Стандарт" - синия вестник на демокрацията, първи във всичко: зададохме стандартите за формат и съдържание на вестник, да специализирани приложения, за издание с DVD и с книга, за сайт, за национални и международни кампании, за партньорства с европейски медии.

Преди 4 години, на най-българския празник - Деня на народните будители, рестартирахме каузата "Стандарт" и поехме по нов път. Взехме съдбата в собствените си ръце. Днес собствеността на медията е изцяло в ръцете на журналистите, а в приходите ни няма грантове и държавни обществени поръчки. Те са от продажби, реклама и проекти.

Всекидневникът стана седмичник, а екипът му се гмурна в дигиталния свят на онлайн новините, за да ви дава в реално време бърза и обективна информация, остри интервюта и задълбочени анализи. И да Ви увлича с мисиите "Чудесата на България", "Моят град - 10 причини младите да останат в него", "ДА! На българската зелена икономика", "Да! На българската храна".

Днес, 4 години след рестарта, резултатите ни са впечатляващи. Малко са медиите, които могат да се похвалят с подобни.

За 4 години аудиторията на медия "Стандарт" се увеличи тройно, а само за последната година ръстът е двоен.

Днес най-бързо развиващата се информационна агенция в България - "Стандарт" (www.standartnews.com) се чете от 1,86 милиона души у нас и по света всеки месец. Това сочат данните от Гугъл Аналитикс за периода септември - октомври 2022 г.

Ръстът на аудиторията ни спрямо същия период за миналата година е 102,58%

Среднодневната ни аудитория е над 370 000 читатели.

13,6 милиона сесии има за този период Агенция "Стандарт". Ръстът е рекордните 251,44%, спрямо миналия октомври.

Още по-впечатляващи са данните и за прочетените страници - 25,6 милиона, като увеличението спрямо периода септември -  октомври 2021 е 221,11 на сто.

Всеки потребител чете над 7 статии на сесия.

Аудиторията на Агенция "Стандарт" е предимно градска, с образование и доходи, интересува се освен от политика и геополитика, от бизнес, технологии, образование, култура, туризъм.

Тя е равно разпределена мъже-жени като представителите на силния пол са 49,84 на сто.

Близо 71% от читателите ни са в активната възраст от 35 до 65 години, като по 25 на сто са хората с групите 35-44 години и 45-54 години. Аудиторията ни 65+ е 16 на сто, а 18-34 - 15 на сто.

Заедно с най-влиятелния обществено-политически седмичник "Стандарт" общата ни месечна аудитория е над 2 милиона българи.

Но това не е всичко. В последната година издадохме 6 книги. "40 легенди за Чудесата на България" вече е основен пътеводител не само за българите, но и за чуждите туристи. Книгата, която за първи път събира легендите за най-вълнуващите обекти от културно-историческото ни наследство, е по всички световни туристически борси, където се рекламира страната ни. Тя е преведена на английски, немски, испански и руски езици.

Голямата ни гордост е луксозната книга "Чудесата на Родопите - 50 легенди", която представя неразказаната досега история на знаковите места в Свещената планина. За първи път книгата бе представена в столицата на Родопите - Кърджали, на 10 август. А официалната й премиера в София ще е през декември - на коледния Панаир на книгата.

Да имаш 2 милиона аудитория в морето от сайтове и социални мрежи означава, че Бранд "Стандарт" е издържал всички предизвикателства на времето.

Затова не случайно е в основата на най-новата държавна инициатива - създаването на Бранд България. Това ще стане на международния форум, организиран от "Стандарт" на 11 ноември 2022 г., който се провежда в партньорство с Националния борд по туризъм и европейската организация "Европа Ностра". Специални участници са вицепрезидентът Илияна Йотова, българският еврокомисар Мария Габриел и вицепрезидентът на "Европа Ностра" Пийт Яспърт. С конференцията ще отворим голямата дискусия за това какъв да бъде българският културен код.

Чудесата на "Стандарт" тепърва предстоят!

А за доверието - благодарим ви от сърце!

Честит празник!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай