Събота,

Сталийски дава на съд шефа на "Хиполенд"

От: СТАНДАРТ -
Сталийски дава на съд шефа на "Хиполенд"
A
A
A

Бизнесменът Александър Сталийски ще съди шефа на „Хиполенд” Мариан Колев, заради твърденията му пред бТВ, че несъществуваща съдружничка на Сталийски искала силово да купи бизнеса му. Аз нямам съдружничка, както е видно от публичната информация, обществено достъпна в Търговския регистър. Освен това аз никога не съм пращал никого да купува бизнес от г-н Мариан Колев, категоричен бе Сталийски в позиция до бТВ.

Ето цялата позиция на Александър Сталийски:

В предаването на bTV „Тази събота“, излъчено на 5.09, с участието на г-н Мариан Колев, собственик на „Хиполенд“, същият си позволи да изнесе в национален ефир невярна информация и твърдения, неотговарящи на истината по мой адрес.

Цитирам: „Имал съм предложение да ми бъде купен или взет бизнесът от настояща съдружничка на Сталийски. Един от близките на Сталийски си е позволил изречение – ако продължавате да протестирате, ще ви фалираме за две минути“.

Горното бе изречено в контекста и като част от проведен между г-н Колев и водещата на предаването разговор, свързан с оплакванията на г-н Колев за отнемане на бизнеса му и във връзка с инициирани проверки на държавни органи спрямо неговата дейност.

Поради което, така цитираните твърдения на г-н Колев спрямо моята личност биха могли да се възприемат именно като серия от манипулации, внушения и обвинения.

Фактите са следните:

Аз нямам съдружничка, както е видно от публичната информация, обществено достъпна в Търговския регистър. Освен това аз никога не съм пращал никого да купува бизнес от г-н Мариан Колев. Не е истина и твърдението на г-н Колев за негови разговори с мои близки хора.

Г-н Колев не се притесни да употреби в това предаване и именно в рамките на гореописания разговор имената на знакови политици, но спести информацията коя е визираната от него дама, отправяла от мое име предложение към него да бъде купен бизнесът му, а също и кой е този мой близък човек, с когото той е разговарял за фалирането на неговия бизнес.

Това оставя впечатление, че разпространявайки фалшиви новини, е възможно той да обслужва единствено свои собствени политически или икономически цели. Благодаря на bTV за предоставеното ми право на отговор. А със собственика на "Хиполенд" Мариан Колев ще се видим в съдебната зала.

 

 

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички