Спират тока на павилиони в Южния парк

Издадена е и заповед за премахване на незаконните павилиони в парка

Спират тока на павилиони в Южния парк | StandartNews.com

Спират тока на всички търговски обекти в Южния парк, които имат пропуски в документите.

Издадена е и заповед за премахване на незаконните павилиони в парка.

Акцията е по инициатива на администрацията на район "Триадица", предаде Bgonair.

"Ограничават ни и ни завързват ръцете, не можем да си вършим работата. Това означава, че се притиска малкият бизнес, за мен това не е справедливо", заяви собственикът на обект в Южния парк Калоян Койчев.

Калоян е собственик на обект под наем в парка от 2010 година. До сега всички документи са му били изрядни. Сега обаче разрешителното му е изтекло и от район "Триадица" все още не са го подновили.

"Въпросът ми е защо за 2021-ва след като съм подал преди 2 дни декларация още нямам разрешително", добави Койчев.

От кметството на "Триадица" казват, че е констатирано, че на територията на Южен парк функционират мобилни търговски обекти без разрешение за поставяне, разрешение за ползване, договорно или друго правно основание, поради което същите се явяват незаконни.

Виждат се и стърчащи кабели около търговските обекти в емблематичния парк.

"Не може без ток да се работи, щом има осветление, нека е подземно, нека го направят като хората", каза бивш собственик на обект в парка Красимир Христов.

Трагичният инцидент преди две седмици, когато 16-годишно момче загина, ударено от ток на булевард "Гешов“ също се случи на територията на район "Триадица". Тогава се оказа, че и петте павилиона до шахтата-убиец са незаконни. Криминалисти и експерти все още изясняват обстоятелствата около инцидента.

ВИЖ ОЩЕ: Токов удар по човечността

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай