Петък,

Спират небостъргача на "Артекс" (ОБНОВЕНА)

От: Редактори -
A
A
A

Сградата на фирма "Аркос", която се строи в квартал „Лозенец“ под името „Златен век“, ще бъде замразена засега по разпореждане на премиера Бойко Борисов  към ДНСК.

На среща при министър-председателя Бойко Борисов кметът на София Йорданка Фандъкова отново заяви, че разрешението за строеж на сградата „Златен век“ в столичния квартал „Лозенец“ е изтекло, съобщават от пресцентъра на кабинета.

Фандъкова поиска от министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова да бъдат предприети действия по спиране на строителството на сградата. Министър Аврамова информира премиера Борисов, че след окончателното приключване на проверката на ДНСК са констатирани съществени отклонения при строителството, които дават достатъчно основания за спиране на строежа.

На базата на всички факти и обстоятелства по приключилите проверки на ДНСК и Столична община, и докладваното от министър Петя Аврамова и от кмета Йорданка Фандъкова, премиерът Бойко Борисов разпореди на ДНСК да действа съобразно своите компетенции и строежът да не продължава.

Приключи проверката на ДНСК на строежа на сградата "Златен век", за което информирах премиера Бойко Борисов. Има изготвен констативен акт за спиране на строителството и възложителите са уведомени, заяви регионалният министър Петя Аврамова в Хасково, цитирана от БТА.

Актът ще бъде връчен на възложителите днес, а те имат срок от 7 дни за възражения. След това ще им бъде издадена заповед за спиране на строителството, допълни Аврамова. Тя посочи, че констатираните нарушения са по време на строителството. Основно - на трите подземни нива. По проект трябва да има подземни паркинги, но те не са направени.

 

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички