Специален достъп до колекцията на Божков

Държавата не е харчила допълнителни пари за съхранението на колекцията на бизнесмена

Специален достъп до колекцията на Божков | StandartNews.com

Прокурори, експерти, поемни лица и материално отговорното лице са единствените, които имат достъп до хранилищата на „Квадрат 500“ – галерията, в която ще се пазят артефактите на бизнесмена Васил Божков.

Тъй като процесът по пренасяне и описване на ценностите не е приключил, а и не е ясно кога ще приключи и какво ще бъде иззето, достъпът на лица до помещенията с артефактите е напълно забранен за случайни лица, съобщават от институцията.

Държавата не е харчила допълнителни пари за съхранението на ценности от колекцията на бизнесмена Васил Божков, съобщиха от „Квадрат 500“.

От няколко дни тече изземване на експонати от колекцията на бизнесмена, като по непотвърдена информация става дума за картини и каменни артефакти. Те се съхраняват в специални помещения в депата на музея.

От музея увериха, че държавата не е похарчила допълнителни средства за дооборудване на помещенията в депата, тъй като цялата сграда разполага със специална климатизация. По начина, по който се съхраняват над 42 хил. безценни експоната на музея, със същото внимание се пазят и артефакти от колекцията на бизнесмена.

От музея опровергаха информацията, че части от колекцията на Божков ще бъде излагана в изложби. Това може да стане само с изричен договор със собственика, като музеят има право да излага само собствени експонати.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай