Спешна среща при Борисов за злоупотребите в болниците (ОБНОВЕНА)

Спешна среща при Борисов за злоупотребите в болниците (ОБНОВЕНА) | StandartNews.com

Премиерът Бойко Борисов събра спешно финансовия министър Владислав Горанов и здравния - Кирил Ананиев в Министерски съвет, за да обсъдят сигнали за злоупотреби в болниците. Срещата се проведе в Министерски съвет и на нея присъстваха и шефове на служби.

На извънредния брифинг след срещата финансовият министър първо даде високата си оценка за повишения кредитен рейтинг на страната ни. "Добрата новина е, че и светът оценява това, което се случва в българската икономика, във финансовата ни система и страната като цяло, като положително", подчерта Горанов.

Вътрешният министър Валентин Радев резюмира обстановката в страната след падналите проливни дъждове. "Очакваме до утре сутринта да нямаме проблем с оттоците. По пътищата няма проблеми, няма и проблеми с електроснабдяването", посочи той.
Валентин Радев посочи, че в 16 часа ще има специална пресконференция, на която ще бъдат разкрити финансовите злоупотреби в болниците. Непреклонни сме по прекрачването на закона от страна на участници в процеса на здравеопазването, каза Радев.

„Правителството не се отказва от това, което прави в областта да дисциплинира системата на здравеопазването, включително и работата на Министерството на вътрешните работи и специализираните му служби. Председателят на ДАНС беше също на срещата с премиера. Считаме, че вчерашният и днешният ден има реакция по темата, благодарение на това, което беше направено и операцията, която завърши и други, които са в ход. Непреклонни сме и тази работа по прекрачването на закона от участници в процеса на здравеопазването няма да я прекратим и ще продължим натам", заяви вътрешният министър.

От думите му стана ясно, че операцията е свързана с кражби в системата на здравеопазването.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай