Четвъртък,

СОС чака официално искане за водата за Перник

От: Стандарт -
A
A
A

Столичният общински съвет изчаква да получи официално искане от Министерския съвет за използване на водопреносната мрежа на София за транзитиране на вода от Рила до Перник, съобщи Николай Стойнев, председател на Комисията по икономика и собственост, предава БНР.

След като такова искане бъде получено, то ще бъде разгледано приоритетно, за да бъде прието. В момента се подготвят условията и материалите по темата. СОС обаче има някои условия за приемането на решението да предостави водопреносната мрежа на столицата за транзитиране на вода от Рила до Перник. На първо място трябва да се даде гаранция, че това няма да създаде проблеми с водоснабдяването на столицата, с което вече са се ангажирали представителите на "Софийска вода".

Специалистите са на мнение, че наличието на воден ресурс в Рила е достатъчно, така че количествата вода, която ще бъде транзитирана през софийските водопроводи, да може да бъдат подавани към Перник.

Когато предложението е готово и постъпи в СОС, ще бъде внесен доклад от кмета Йорданка Фандъкова, ще се разгледа първо от ресорните комисии, а след това и на заседание на общинския съвет, обясни Стойнев.

 

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички