Вторник,

Солена глоба за кръчмар, събрал 300 на сватба

От: Редактор -
Солена глоба за кръчмар, събрал 300 на сватба
A
A
A

Солена глоба предстои да получи наемател на ресторант в сливенското село Калояново, който въпреки направеното му от кмета устно предупреждение, е допуснал в събота по обяд там да се проведе многолюдна ромска сватба.

По думите на селския първенец Танчо Петров на празненството имало над 300 души от бебета до старци, като повечето пристигнали от съседното Драгоданово, откъдето били младоженците.

В ресторанта се вихрели бурни кючеци под звуците на специално пазарена музикантска банда, на практика никой не спазил дори елементарните санитарни изисквания за лични предпазни средства и отстояние.

„Хората от Калояново са изплашени за здравето си, да не говорим, че на сватбата бяха придошли приятели и близки на сватбарите от цялата сливенска област.

Не дай си боже един да е бил болен – стотици ще са заразените“, коментира Танчо Петров, който напразно пробвал да обясни на ресторантьора какви опасности крие начинанието му. Той обаче му казал да си гледа кметските ангажименти и да не се меси в неговия личен бизнес.

От сливенската областна администрация уточняват, че на 22 август е била извършена проверка на място от сборен екип на  РЗИ и ОД на МВР, като здравните инспектори констатирали, че собственикът на заведението не е създал необходимата организация за спазване на противоепидемичните мерки, разпоредени със заповед на министъра на здравеопазването.

Съставен е акт за нарушение, а в РЗИ-Сливен е образувана административно-наказателна преписка.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички