Софиянци потресени! Нов брутален случай на "Сливница" /ОБНОВЕНА/

Тежка катастрофа и в "Горна Баня"

Софиянци потресени! Нов брутален случай на "Сливница" /ОБНОВЕНА/ | StandartNews.com

Тежка катастрофа между автомобил и автобус на градския транспорт стана  в столичния квартал "Горна Баня".

Сигналът за инцидента е подаден в МВР в 11,35 часа. 

По първоначална информация автобусът е бил спрял. Пешеходецът е трябвало да се качи в него, но лек автомобил го е блъснал, запращайки го под автобуса.

За изваждането на пострадалия се е наложила намесата на пожарникари.

Възрастният мъж е откаран в "Пирогов". Той е в тежко състояние. Жената, която е управлявала автомобила, е изпаднала в шок и е поискала преглед от лекари. 

Столичани са на нокти от поредния брутаен случай и то на мястото на убитите младежи на бул. Сливница.

Пореден случай на нарушение на пътя възмути столичани. На кадри, заснети от видеорегистратора на кола, се вижда как черен джип преминава през тротоара на спирка, за да се включи в движението, съобщава GlasNews.bg .

Граждани твърдят, че ситуацията е заснета на бул. "Сливница", който се превърна в лобно място на Ани и Явор - които бяха блъснати и убити на пешеходна пътека преди дни. Автомобилът на 18-годишния Адриан Антонов връхлетя двойката на бул. "Сливница" при кръстовището с ул. "Русе".

"Минаваме директно през спирката, а утре, утре този същият няма да е с 5, а с 105 или 155 km/h", пише мъжът, който разпространява видеото в социалната мрежа Facebook.

"Моите съболезнования на семействата на Ани и Явор. Номер на автомобила, минал през спирката - CB2911TT",  добавя Станислав К.

Новото грубо нарушение на правилата за движение по пътищата буди вълна от негодувание в социалните мрежи. Още повече, че то идва след фаталния случай, в който живота си загубиха младежи, с който гражданите бързо правят аналогия.

"Думите вече са излишни... Време е за действия! То бива наглост, бива безмозъчност, ама те стават все по нахални и бездушни изроди! Ето на този л*йнар направо да му се взимат книжката и да се спира от движение завинаги!", пише Ева Й.

Авторът на публикацията твърди, че е сигнализирал до институциите. Вече няколко вечери поред столичани се събират на протест на мястото, където загинаха Ани и Явор, настоявайки за справедливост и по-строги мерки срещу нарушителите.

След катастрофата светофарите в района  вече ще работят 24 часа, като целта е да се ограничи скоростта на водачите. Като властите обявиха, че ще търси финансиране и за закупуване на камери.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай