София е блокирана! Нова драма със земеделците

Защо тръгват нови разправии с кабинета

София е блокирана! Нова драма със земеделците | StandartNews.com

Напрежение в столицата, свързано отново с протестите на земеделците.

26 земеделски организации блокираха площада пред Министерския съвет. Основното искане на организаторите е за оставката на министър Вътев. "Оставка Вътев", гласят надписите на част от транспарантите, които носят протестиращите, пише Блиц.

Те обявиха, че подписаното споразумение вчера, 12 февруари, не е било пълно. Освен това настояват и за отваряне на Стратегическия план и вдигане на тавана на субсидиране.

Разделението в сектора продължава, въпреки подписаното споразумение на Аграрната камара и зърнопроизводителите с властта.

Протестиращите обвиняват и колегите им от бранша, че са водили преговорите без прозрачност и без да бъдат изпълнени исканията им.

Вчера стана ясно, че в сектора се оформя и трети фланг - около сдружение "Обединените земеделски производители", които се срещнаха със земеделския министър.

Те заявиха, че се подготвя второ споразумение с властта, подчертаха, че не искат оставката на министъра и бяха категорични, че ако не им бъдат изпълнени исканията са готови след дни и на блокада на границата с Гърция.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Стоян
преди 2 месеца

Чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Аз лично го пробвах и сега го препоръчвам на всички, това подобри секса ни и спаси брака ни. Ето какво може да направи тя:---- https://do.my/biox

Откажи