Социолозите говорят! Три неща плашат до смърт българите

Горещо проучване на агенция ЕСТАТ

Социолозите говорят! Три неща плашат до смърт българите | StandartNews.com

Три неща плащат до смърт българите. Те са болест, бедност и война, сочи проучване на социологическата агенция ЕСТАТ, проведено в периода 20 януари - 6 февруари 2024 г. В него са участвали 1008 пълнолетни българи, които са отговаряли на социолозите по метода онлайн и пряко лично интервю. Те са посочвали в свободна форма за страховете си, а изследователите са групирали отговорите им в кратък и в разширен списък.

Най-големият страх на българина е да се разболее (43,3%). Следват изпадне в бедност (36,7%) и войната (33,5%).

За здравето – своето и на близките си, се тревожи всяка втора жена (51,5%), също и всеки втори във възрастовата група 50-59 и над 60 години. Хората с по-високи доходи, живеещите в областен и по-малък град са по-тревожни за здравето си и да не заболеят в сравнение със столичани и селските жители, показват данните.

Хората у нас нямат респект от Господ (0,1%), нито страх от глад.

Страхът от бежанци е едва 2%, а 2,7% са много тревожните на тема “екология”. Още 7,7% са тези, които се боят от природни бедствия и катаклизми, но това включва и страховете от земетресения.

“Очевидно тройката на големите страхове е за живота, а по-малките - за неща, които по-скоро са проблем на всекидневието”, коментира директорът на ЕСТАТ Иво Желев.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
BBS
преди 2 месеца

Шокиран съм, наскоро научих, че 90 процента от хората са заразени с паразити, поради тях имаме повечето заболявания (включително рак), алергии, хронична умора и главоболие, торбички под очите, акне и папиломи, чести настинки и слаб имунитет, тази инфекция бавно ни убива. Вземете теста и разберете дали сте заразени и как да спасите себе си и близките си:----- https://shout.to/testa

Откажи