Снегът спира за малко, вечерта пак ще вали

Максималните температури в по-голямата част от страната ще са между 2° и 7°

Снегът спира за малко, вечерта пак ще вали | StandartNews.com

Снегът спира за малко днес, а след обяд и облачността ще се разкъса. Това съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Боряна Маркова от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Привечер облачността отново ще се увеличи и по-късно отново ще има превалявания от сняг. Вятърът в източната половина от страната ще остане от север-североизток умерен до временно силен. В западната част от Дунавската равнина вятърът ще бъде слаб от северозапад. Максималните температури в по-голямата част от страната ще са между 2° и 7°. Атмосферното налягане бавно ще се повишава, но ще остане малко по-ниско от средното за месеца.

По Черноморието валежите ще спират и облачността ще се разкъсва. Ще духа умерен, временно силен север-североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 6-7°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

Над планините облачността ще бъде значителна, на много места с превалявания от сняг, който през деня временно ще спрат. Ще духа умерен до силен североизточен, вечерта - северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 2°, на 2000 метра – около минус 8°.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай