Снегът идва. Ще има и преспи, и поледици

Ето подробната прогноза

Снегът идва. Ще има и преспи, и поледици | StandartNews.com

През нощта ще бъде облачно и до полунощ на места в Югозападна България все още ще превалява слаб сняг. Минималните температури ще са между минус 3° и 2°, в София - около минус 1°. Утре ще преобладава облачно време, но ще е почти без валежи. Ще духа слаб, в Източна България - умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са между 2° и 7°, в София - около 2°.

Над планините ще бъде предимно облачно, но ще е без валежи. Ще духа до умерен вятър от север-североизток, до края на деня по високите и открити части вятърът ще се ориентира от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около минус 1°, на 2000 метра - около минус 5°.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно, но ще е без валежи. Ще духа умерен северен вятър. Максималните температури ще са 6°-8°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В четвъртък от юг-югозапад ще започнат валежи и до вечерта ще обхванат по-голямата част от страната - в Западна и Централна България ще вали предимно сняг, на изток - дъжд. В Рило-Родопската област ще има значителни количества, ще се натрупва снежна покривка, а в Източните

Родопи са възможни поледици. В западната половина от страната от изток-североизточен вятърът ще започне да се обръща от запад-северозапад, слаб и умерен. В петък ще вали в цялата страна - и дъжд, и сняг, а на места в Източните Родопи и Североизточна България сумарните количества ще са значителни. Остават и условията за поледици. Вятърът ще е до умерен, предимно от северната четвърт. По планинските проходи ще има условия за навявания.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай