Смразяващ доклад на ЦРУ! Изчезваме със скоростта на светлината

Коефициентът на плодовитост у нас достига най-ниски стойности през 1997 г

Смразяващ доклад на ЦРУ! Изчезваме със скоростта на светлината | StandartNews.com

Смразяващ доклад на ЦРУ посочи България като 11-ата най-бързо изчезваща нация в света. Фактите в документа са повече от стряскащи. България е 25-ата най-застаряваща страна. Данните от изминалата година се анализират и от ООН. Те проследяват общия коефициент на плодовитост или средния брой деца, родени от една жена. Анализаторите достигат до заключението, че Старият континент е под заплаха. Средно този показател за Европа е 1,5 при необходими стойности от 2,1 пункта, за да не се стопява дадено население. България е една стъпка по-високо от средното за Европа.

Коефициентът на плодовитост у нас достига най-ниски стойности през 1997 г. в отговор на тежката икономическа криза, в която изпада страната. Тогава този коефициент пада до 1,1. След това вече постепенно се покачва, казва пред Нова тв проф. Надежда Илиева от Националния институт по геофизика, геодезия и география към БАН.

Но прогнозата е, че населението у нас ще намалее с около 30% в следващите 20 години. Експертът добавя, че към 2050 година България ще бъде около 4,5 милиона. Според специалистите, проблемът у нас не е толкова с раждаемостта, колкото с застаряването на населението и високата смъртност.

Новородените в „Майчин дом" от началото на годината са повече от 200. Д-р Юрий Хранов казва, че все повече жени предпочитат нормалното раждане. По негови думи през миналата година е имало по 8 раждания на ден, а сега са по 10.

Ако тенденцията се запази, тази година „Майчин дом" може да надмине рекорда, който постави през 2023-та. Рекорд, който за акушер-гинеколога доктор Юрий Хранов е резултат от ежедневни чудеса, предаде Нова тв.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
3 Коментара
Дони
преди 2 месеца

При нашите ниски заплати е напълно естествено младите да отиват да работят в чужбина...

Откажи
Доктора
преди 2 месеца

Ваксинирайте всички пенсионери срещу ковид и ще решите проблема с бюджета !

Откажи
koralle700
преди 2 месеца

Моят съвет към всички: опитайте новата безопасна виагра, която е в пъти по-силна от обикновената и е безопасна на всяка възраст. Това промени живота ми и нашия секс. Това е, което тя може да направи:---- https://do.my/biox

Откажи