Служители в затворите на протест, искат оставката на важен директор

Какви са техните искания

Служители в затворите на протест, искат оставката на важен директор | StandartNews.com

Отново на протест излязоха служителите в затворите. В 11 ч. те се събраха пред сградата на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“.

Този път поводът е уволнението на председателя на софийския синдикат, както и случващото се в системата в последните години.

За последните две години бяха увеличени заплатите им, те даже се изравниха с тези на служителите на МВР, а също така беше намалено и работното им време.

„Исканията на протестиращите са абсолютно неоснователни. За въпросния служител, който е дисциплинарно уволнен, искам да кажа, че същият за близо 30 години работа в местата за лишаване от свобода е многократно наказван. Едно от последните наказания е за липсващо оръжие. Последното е за напускане на работното място и блокиране на булеварда без разрешение на съответните органи. По-старо наказание има за напускане на поста, игра на шах с лишени от свобода. Наказанията са множество, те са степенувани, като последното е дисциплинарно уволнение“, каза директорът на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ гл. Ком. Ивайло Йорданов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай