Слънчево и топло пролетно време в неделя

Минималните температури ще са предимно между 0° и 5°, максималните между 15° и 20°

Слънчево и топло пролетно време в неделя | StandartNews.com

Над Западна България през нощта ще е ясно, утре – предимно слънчево. Над останалата част от страната облачността ще е разкъсана, намаляваща в следобедните часове. Ще духа слаб североизточен вятър. Минималните температури ще са предимно между 0° и 5°, максималните между 15° и 20°, по Черноморието 11° - 13°. Атмосферното налягане ще се понижи, ще се приближи до средното за месеца.

Над Черноморието ще има временни увеличения на облачността. Ще духа слаб североизточен вятър. Максимални температури между 11° и 13°. Температурата на морската вода е 11°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

Над планините облачността ще е променлива, над западните райони - незначителна. Ще духа умерен, по високите и открити части – силен североизточен вятър. Температурите ще се повишат и максималната на височина 1200 метра ще е около 8°, на 2000 метра около 1°.

В понеделник над Западна България ще преобладава слънчево време. Над Централна и Източна ще има повече облачност, без валежи. Вятърът ще остане североизточен, в източните райони умерен. Температурите ще се повишат още и преобладаващите минимални ще са между 0° и 5°, максималните - между 18° и 23°. Във вторник ще има по-значителни увеличения на облачността, на отделни места, главно в планинските райони в западната половина от страната, ще превали слаб краткотраен дъжд. От североизток ще проникне малко по-студен въздух и температурите ще се понижат, повече в Източна България. В сряда ще има предимно значителна облачност, почти без валежи. Вятърът ще се ориентира от югоизток, дневните температури в по-голямата част от страната ще са между 13° и 18°.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай