Слънчево и топло, малко вероятен е дъжд

Максималните температури ще са между 26° и 31°, в София - 26°

Слънчево и топло, малко вероятен е дъжд | StandartNews.com

Днес ще преобладава слънчево време, с купеста облачност в следобедните часове. Превалявания ще има на отделни места, главно в Западна България. Ще духа слаб, в източната половина от страната - до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 26° и 31°, в София - 26°. Атмосферното налягане ще е по-високо от средното за месеца и през деня слабо ще се понижи.

Над Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 25° и 27°. Температурата на морската вода е 21-23°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В планините ще преобладава слънчево време. След обяд ще има купеста облачност и на отделни места ще превали краткотраен дъжд. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде 19°, на 2000 – около 12°.

През почивните дни само в планинските райони в Западна България са възможни изолирани краткотрайни валежи. Над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево, а температурите слабо ще се повишат. Вятърът ще отслабне, в неделя в много райони и ще стихне. В понеделник ще бъде още малко по-топло, максималните температури ще достигат на места 32°-34°. В следобедните часове ще има повече купеста облачност, но почти без валежи. Ще се появи слаб северозападен вятър, до вечерта ще се усили до умерен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай