След трагедията с Ферарио Спасов! Светкавичен арест

Задържаха шофьора, участвал в катастрофата

След трагедията с Ферарио Спасов! Светкавичен арест | StandartNews.com

Задържаха шофьора, участвал в катастрофата, при която вчера загина футболният треньор Ферарио Спасов. Бившият наставник на Литекс и ЦСКА издъхна при тежък инцидент край търновското село Шереметя, където беше пометен от бял Мерцедес, който е летял със 150 км/час.

Задържаният е роден през 1999 година, от Лясковец, и ще остане в ареста до 24 часа, съобщи пред "Фокус" Марияна Христова - говорител на Областна дирекция на МВР - Велико Търново.

"Още на мястото на инцидента са му направени полеви тестове за алкохол и наркотици, като резултатите са отрицателни. Взета му е и кръвна проба за химичен анализ. 24-годишният мъж е с охлузни рани и хематом на главата, като състоянието му е добро и след преглед е освободен за домашно лечение. В колата с него е имало и пътничка, която също се е отървала само с охлузвания и е освободена за лечение вкъщи“, допълва Христова.

Причините за инцидента са в процес на изясняване, като вероятно са комплексни - несъобразена с пътните условия скорост и мокра пътна настилка.

Окръжна прокуратура - Велико Търново излезе със следното съобщение:

Окръжна прокуратура-Велико Търново ръководи разследване на тежък пътен инцидент, при който е загинал футболният треньор и деятел Ф.С.

Под ръководството на Окръжна прокуратура-Велико Търново на 11.11.2023 г. е започнало разследване по повод тежък пътен инцидент.

Около 17,00 ч. на главен път I-4 София-Варна, в района на село Шереметя, е настъпил удар между два леки автомобила, движещи се в посока София, при който на място е починал водачът на единия - футболният треньор и деятел Ф.С., на 61 г.

Другият водач и спътницата му са с леки наранявания. Тестван е за употреба на алкохол, като резултатът е отрицателен. Причините и обстоятелствата по катастрофата ще бъдат изяснени в хода на разследването и при събиране на достатъчно доказателства за виновно поведение, отговорното лице ще бъде привлечено към отговорност.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай