След слънчев ден! Обрат във времето

Максималните температури ще са между 15° и 20°, в София - около 16°

След слънчев ден! Обрат във времето | StandartNews.com

От запад облачността ще се увеличава, отначало висока и средна. След обяд ще се вплътни и на отделни места, главно в планините в Западна България ще превали дъжд. Над Източна България ще се задържи предимно слънчево. Ще духа слаб, в източните райони - до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са между 15° и 20°, в София - около 16°.

Над масивите от Западна България облачността ще е значителна и на отделни места ще превали дъжд, над 1800 метра - сняг. Предимно слънчево ще е в източните масиви. Ще духа умерен вятър от север-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 8°, на 2000 метра - около 2°.

Над Черноморието облачността ще е променлива, след обяд намаляваща до предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са 13°-15°. Температурата на морската вода е 11°-12°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

В неделя денят ще започне със слънчево време, но още преди обяд ще започне да се развива купеста, над Западна България и Родопската област - и купесто-дъждовна облачност. Около и след обяд на места там ще превали краткотраен дъжд, възможно е да прегърми. Ще бъде почти тихо. През първата половина от следващата седмица затоплянето ще продължи и във вторник и сряда минималните температури ще са между 5° и 10°, максималните - около и над 20°; по-ниски ще остават дневните температури по Черноморието - до 14°-16°. Ще преобладава слънчево време, с купеста и купесто-дъждовна облачност около и след обяд; на места ще превали краткотраен дъжд, ще прегърми, с по-голяма вероятност и на повече места - в понеделник и в сряда. В понеделник вятърът ще е от изток-североизток, слаб, към вечерта до умерен; във вторник и сряда ще се завърти от югоизток. Към четвъртък се повишава вероятността за краткотрайни валежи и гръмотевици на много места в страната. В западната половина вятърът ще се обърне от север-северозапад, слаб, температурите за кратко ще се понижат. В петък ще е почти тихо и отново с по-високи дневни температури. Ще преобладава слънчево време с купеста облачност около и след обяд. На места ще превали краткотрайно, но вероятността за интензивни явления е малка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай