Неделя,

Слави спира шоуто си

От: Стандарт -
2628
Слави спира шоуто си
A
A
A

Слави Трифонов спира шоуто си. Той няма да поднови договора си в бТВ. Това обяви току що Дългия от ефира на телевизията. Договорът на предаването с бТВ изтича на 12 септември, но с отпуските, последното предаване трябва да бъде 31 юли, поясни шоуменът. Това е мое осъзнато решение, каза той. И обясни мотивите за това: „Не се чувствам в необходимата медийна среда. Ние правихме нещата така, както ги усещаме. Бихме желали медийната среда да е друга. В основата на съществуването на нашия екип е свободата. А ние не я усещаме”. До края на предаването обаче така и не стана ясно какво в медийната среда у нас не дава на Слави усещане за свобода.

ВИЖ ОЩЕ: Слави пуска на томбола пръст от гроба на Кубрат

Предаването съществува вече 19 години, припомни шоуменът. Това е мечтана за мен работа. Всъщност не е работа, така живея, каза Слави. И съобщи, че за първи път сам спира предаването си.  Досега други са го правили. „Правил съм много предавания – всички са били спирани – „Ку – ку” бе спряно, вместо него се  появи се „Каналето”. То бе спирано два пъти. Правеше го Камен Воденичаров. След него „Хъшове” - и то бе спирано два пъти. След това „Шоуто на Слави” пак бе спирано два пъти”, разказа Дългия и подчерта, че сега сам взема решението, защото не чувства свобода в медийната среда. Трифонов благодари на екипа на Би Ти Ви – на Албърт Парсънс, Вики Политова и най-вече на „уважаемите зрители”. За мен беше чест, каза Дългия. И заяви, че предаването му е започнало в фраза, написана от Кеворк Кеворкян в книгата на шоуто: „Прави каквото трябва, пък да става каквото ще”. С тази максима и ще завърши предаването, каза Дългия.

Ето точно какво каза Слави Трифонов:

Уважаеми зрители,

Знаете ли, че всяка вечер, като сядам срещу вас, аз - по телевизора, а вие - във вашия дом, или там, където ме гледате, та всяка вечер, като сядам срещу вас, аз се чувствам като част от вашето семейство. Съвсем сериозно ви казвам – понякога си представям как някъде в Стара Загора, Симитли, Каспичан, Варна, Плевен или някъде в чужбина – в Англия, Германия, Испания, Австралия, Америка - вие ме гледате по телевизорите и аз съм част от вашите семейства. Защото това е факт. Вече 19 години.

За мен, уважаеми зрители, това е едно приключение, което продължава вече 19 години благодарение на моите колеги, благодарение на БТВ, но най-вече благодарение на вас. 19 години. Ако една госпожица се е родила в деня на първото предаване - на 27 ноември 2000-та година, сега е на 19 години. Може да се жени и да има деца. Тази госпожица е израснала заедно с това приключение. Или пък един друг факт ще ви дам. Ако подредите всичките тези предавания за тези 19 години едно след друго, ще ви трябват 6 месеца по 24 часа в денонощието, за да ги изгледате.

Уважаеми зрители, казал съм “уважаеми зрители” над 70 хиляди пъти. Значи много ви уважавам. Затова сега ще ви кажа, че моят договор изтича на 31 юли тази година. Всъщност той изтича на 12 септември, но с отпуските, които трябва да ползвам по договор, изтича на 31 юли. И на 31 юли тази година това приключение ще свърши. Тоест Шоуто на Слави ще спре да съществува. И тук въпросът е защо?

Понеже винаги съм бил честен с вас, не мисля сега да правя нещо друго.

От много време насам аз и моят екип не се чувстваме част от медийната среда. Не се чувстваме на място. Погледнете всичко около вас, как е организирано и как работи, и ми кажете - вие чувствате ли се на място? Така се чувстваме и ние. Като хора, работещи в телевизия, ние правихме през тези години нещата така, както ги усещаме. Бихме желали медийната среда да е друга. Имаме други разбирания за свобода. И за начините й на отстояване. Защото, уважаеми зрители, в основата на съществуването на нашия екип е усещането за свобода. Безусловното усещане за свободното изразяване на собственото ни мнение. Защото ние винаги сме говорили на вас като свободни хора на свободни хора. От позицията, в която сме сега, не можем да направим повече.

Затова аз реших да не подновяваме договора си. Не си мислете, че имаме проблем с нашите партньори от БТВ. Не, това е мое, наше осъзнато решение.

Аз съм правил много телевизионни предавания в различни телевизии заедно с моите колеги и тези предавания са били спирани от телевизиите. “Ку-ку” беше спряно и се появи Каналето. То беше спирано два пъти. После се появи “Хъшове”. И то беше спирано два пъти. След това се появи “Шоуто на Слави”. То съществува най-дълго, но и то беше спирано два пъти.

Но понеже аз съм учтив човек, искам да благодаря на моите партньори от БТВ, заради които имахме възможността, аз и моите колеги, да преживеем това дълго, но изумително и прекрасно приключение. Но БТВ не е абревиатура от три букви, а хора. БТВ в годините смени различни собственици и различни мениджъри.

За това, като почтен партньор искам да благодаря на Албърт Парсънс, Светла Василева, Вики Политова, Павел Станчев, Флориан Скала, но, разбира се, най-много искам да благодаря на вас! На вас, уважаемите зрители. Благодаря ви, за мен беше чест!

 


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички