Слави дарява половин субсидия за семействата на загиналите горски

Останалата част от парите ще отиде при Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”

Слави дарява половин субсидия за семействата на загиналите горски | StandartNews.com

От "Има такъв народ" ще дарят половината от субсидията си от предния парламент на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" за допълнителни премии на всички български пожарникари, доброволци и горски служители, участващи в потушаването на пожарите. Останалите 50% от парите ще дарят на семействата на загиналите Антон и Валери. Това съобщи лидерът на партията Слави Трифонов в личния си профил във Фейсбук.

"Парите не могат да бъдат утеха за скръбта на техните семейства, но могат да бъдат нашето признание за саможертвата и геройството на Антон и Валери. Тези пари трябва да отидат за нещо добро, а това в момента е най-доброто", заяви Трифонов.

"Считам, че българската държава незабавно трябва да поиска помощ от Европейския съюз, защото се оказа, че България не притежава летателна техника за потушаване на пожари. Оказа се, че за целта разполагаме само с един хеликоптер, но сме можели да пригодим още два. Тоест имаме три за цялата страна. В тази ситуация българските пожарникари са истински герои. Герои са и всички доброволци и горски служители, които се борят със силата на огъня. Те са на терен, гасят пожарите и рискуват живота си", пише още Трифонов.

Вижте и цялото съобщение на лидера на "Има такъв народ"

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай