Скъпотия? Няма места за Нова година

Резервациите са почти на привършване

Скъпотия? Няма места за Нова година | StandartNews.com

Лудницата с резервации за Нова година вабира скорост.

Малко повече от месец преди Нова Година в Благоевград трудно се намират места в хотелите и ресторантите за празника. Въпреки по-високите цени резервациите са направени. Повечето са от местни хора, но има и такива от други краища на страната, пишат от "Труд".

Кувертите за ресторант на човек струват между 150 и 230 лева, като в цената не е включена нощувка, а количеството алкохол е ограничено от 50 до 100 мл. Сметката показва, че ако двама души решат да прекарат новогодишната нощ на ресторант, трябва да заделят най-малко 400 лева за повода.

Вечерята включва салата, предястие, основно, баница, шампанско, алкохол и томбола. На повечето места се предлага и жива музика. В хотелите цените вървят в зависимост от звездите и екстрите от 150 лева до 500 лева на вечер.

По 200 лева вървят и кувертите за предстоящия студентски празник в Банско. В Благоевград те са по-евтини - от 90 до 100 лева.

Активни резервации вървят и в курортите Банско и Сандански. В Банско на 16 декември ще открият официално активния зимен сезон. И почиващите ще съчетаят ваканцията с празниците.

В зимния курорт пакетни цени за хотел 4 звезди за един човек варират от 1700 лева нагоре за три дни. В тях са включени и екстри- интернет, басейн, паркинг, нощувки.

С около 10 до 20 процента са по-високи цените за празниците. Собствениците казват, че това е заради повишените цени на хранителните луксозни стоки и други разходи, които имат.

Въпреки повишенията резервациите са почти на привършване, а бизнеса отново и тази година ще разчита основно на българите като клиенти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай