Скандален разказ за трагедията на Боянския водопад

Свидетел описа подробно цялата безпомощност на ситуацията

Скандален разказ за трагедията на Боянския водопад | StandartNews.com

Фейсбук абонат на име Крум Дженаров разказа в профила си за трагедията със загинал мъж на Боянския водопад. Дженаров твърди, че е бил там и заедно с още много хора са опитвали да помогнат на падналия човек докато дойдат оторизираната за това помощ.

Ето бчаст от разказа му:

"Днес един човешки живот си отиде. Пред очите ми, както и на още стотина души. Повече от един час на пълна безпомощност и отчаяние, които всички изпитахме.

Живеем в държава, в която няма никакъв механизъм за справяне с подобен сценарий, а това се случва не къде да е, а на едно от най-оживените туристически места до нашата европейска столица. 

Нямаме дори и един хеликоптер, който може да бъде единстената разлика между живота и смъртта. Ако това бе рамото на Цвета Караянчева, за което нямаше проблем да бъде изпратен правителствен хеликоптер, може би нямаше да пиша това сега.

Мъжът падна от върха на водопада (25м височина), до минута сигналът бе подаден-повече от един час присъстващите се борихме за живота му, докато диспечери ни искаха точен адрес на водопада, иначе нямало как.

Противно на написаното навсякъде, мъжът си отиде поне 15 минути преди да дойде първата помощ (която дойде след час от сигнала)- двама служители на спасителна служба, с две раници, които не са доктори. Докторът присъстваше по телефона само. Линейка там не може да стигне, а дори и да бъде изнесен на носилка някак си, това най-вероятно би било фатално в подобен инцидент така или иначе. 

Представянето на ситуацията по написания начин заблуждава, че лекарска помощ е била оказана своевременно и е имало шанс за различно развитие на нещата.

Качване в линейка дори нямаше- съответната помощ пристигна само за да констатира това, което вече бе приключило отдавна. Преди 10 години се е случило същото нещо на същото място, в 2021г. все още няма промяна. Ако истината се знае, тя може да стане неудобна и да предизвика промяна, това е единствената ми надежда".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай