Скандал с частна улица в София! Хората бесни

Коя е причината за конфликта

Скандал с частна улица в София! Хората бесни | StandartNews.com

В софийски квартал се появи частна улица с бариери. Става дума за „Кръстова вада“, където въпросните бариери пречат на всеки решил да премине по тях. За това сигнализират очевидци, предава bTV.

"Частна" улица - вече често срещано понятие в София.

Преградена с ограда и надпис "частна собственост" - така изглеждаше улица "Арарат" в "Кръстова вада" до скоро. От няколко седмици насам знаците за частна собственост са подсилени и от чисто нови бариери, които ограничават достъпа до двете улици.

Отсечката е достъпна, но само за избрани.

„Преди училищният бус минаваше оттук, за да стигне до вкъщи. В момента не може да минава оттук и прави обиколки из целия квартал. Би трябвало да се реагира веднага от общината и да се махнат, ако са незаконни“, смята Николета Симеонова.

Съседната улица "Акад. Иван Буреш" също е преградена и в двата края, но поне едната бариерата е вдигната през деня.

„За да стане една улица наистина такава, трябва общината да придобие собствеността върху терените. В случая на улица „Арарат“ това не се е случило все още. Всички имоти по улицата са подадени за отчуждаване. За съжаление, ресурсът е силно ограничен и се приоритизира от Столична община", обясни заместник-кметът на район „Лозенец“Михал Сотиров.

Улицата е изградена от живущите на нея и е необходимо отчуждаване. Електрическата бариера обаче не е законна и се очаква да бъде премахната.

„След разговори с живущи разбрах, че те са избрали да поставят тази бариера, защото според тях шофьорите карат неразумно и това създава опасност за децата им“, добави Сотиров.

Журналистката Миролюба Бенатова изрази псобствено мнение, като попита във Фейсбук кой живеел зад бариерата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай