Понеделник,

Скандал с частна улица в София! Хората бесни

От: Редактор, сн.Би Ти Ви -
1735
Скандал с частна улица в София! Хората бесни
A
A
A

В софийски квартал се появи частна улица с бариери. Става дума за „Кръстова вада“, където въпросните бариери пречат на всеки решил да премине по тях. За това сигнализират очевидци, предава bTV.

"Частна" улица - вече често срещано понятие в София.

Преградена с ограда и надпис "частна собственост" - така изглеждаше улица "Арарат" в "Кръстова вада" до скоро. От няколко седмици насам знаците за частна собственост са подсилени и от чисто нови бариери, които ограничават достъпа до двете улици.

Отсечката е достъпна, но само за избрани.

„Преди училищният бус минаваше оттук, за да стигне до вкъщи. В момента не може да минава оттук и прави обиколки из целия квартал. Би трябвало да се реагира веднага от общината и да се махнат, ако са незаконни“, смята Николета Симеонова.

Съседната улица "Акад. Иван Буреш" също е преградена и в двата края, но поне едната бариерата е вдигната през деня.

„За да стане една улица наистина такава, трябва общината да придобие собствеността върху терените. В случая на улица „Арарат“ това не се е случило все още. Всички имоти по улицата са подадени за отчуждаване. За съжаление, ресурсът е силно ограничен и се приоритизира от Столична община", обясни заместник-кметът на район „Лозенец“Михал Сотиров.

Улицата е изградена от живущите на нея и е необходимо отчуждаване. Електрическата бариера обаче не е законна и се очаква да бъде премахната.

„След разговори с живущи разбрах, че те са избрали да поставят тази бариера, защото според тях шофьорите карат неразумно и това създава опасност за децата им“, добави Сотиров.

Журналистката Миролюба Бенатова изрази псобствено мнение, като попита във Фейсбук кой живеел зад бариерата.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com