Скандал между изнервени туристи на границата. Размахват ножове

Остри пререкания пред погледите на безучастни полицаи и митничари от двете страни

Скандал между изнервени туристи на границата. Размахват ножове | StandartNews.com

Скандал между туристи на българо-турската граница. Родни екскурзианти блокираха с жива верига автобуси от южната ни съседка, отнели им предимство за преминаване през митница. Стигна се до размахване на ножове и остри пререкания пред погледите на безучастни полицаи и митничари от двете страни.

Българската група вече е у нас, съобщава Нова телевизия. Тя е от село Борино и е участвала на фестивал в Турция. 

По думите на очевидци, въпреки молбите им към българските власти на границата, никой не е взел мерки, още преди спречкването.

"Когато стоиш и чакаш часове наред и виждаш, че все пак има някакъв ред на пристигане на границата и автобусите минават, ние решихме петият автобус, който беше наред да ни изпревари, да му направим жива верига и да не му позволим да премине. Други пътници от два-три автобуса след нас и те решават същото и пътник от турския автобус вади ножа и тръгна да намушква", обясни жена от групата. 

След като родните туристи направили жива верига, пътник от турски автобус слязъл и ги заплашил с нож, разказват още българите.

"Казаха, че има наръган мъж с нож два или три автобуса зад нашия", разказва друга пътничка.

„Тенденцията беше българските автобуси да бъдат отбивани встрани, тъй като турските автобуси превозват гастарбайтери за Германия и вървяха в колона, успоредно един до друг. Всички наши автобуси бяха отбивани встрани. Агресивно беше поведението не само на шофьорите, но и на пътниците”, разказа пред камерата ни участничка в ситуацията на границата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай