Сириец почина във "Военна рампа"

Сириец почина във "Военна рампа" | StandartNews.com

София. 32-годишен сирийски гражданин е починал внезапно сутринта в лагера за настаняване на бежанци в столичния квартал „Военна рампа", съобщиха от Държавната агенция за бежанците, цитирани от бТВ.

Мъжът се оплакал от неразположение и между 10.00 и 10.30 ч. е припаднал пред очите на коменданта на лагера. До пристигането на линейката на Бърза помощ той е починал. По първоначални данни човекът е получил инфаркт.

Настанените в лагера сирийски граждани, които търсят убежище в България, са изразили силното си недоволство от липсата на медицинска помощ във „Военна рампа". Лагерът е бил незабавно посетен от директора на Държавната агенция за бежанците Николай Чирпанлиев, съобщи бТВ. В центъра за настаняване са пристигнали представители на ДАБ, които изясняват подробностите около инцидента.

Това е вторият смъртен случай в столичните центрове за настаняване на имигранти, които търсят закрила в България. В края на септември в центъра в квартал „Овча Купел" почина 58-годишна сирийка, пристигнала в България 10 дни по-рано заедно със сина си и петимата си внуци. Тогава линейката на Бърза помощ се забави повече от час.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай