Синоптиците са възхитени. Прогнозата за времето цъфти

Максималните температури днес ще са между 11° и 16°, в София - около 12°

Синоптиците са възхитени. Прогнозата за времето цъфти | StandartNews.com

Времето днес ще бъде предимно слънчево. Временни увеличения на облачността ще има главно над планинските и крайните южни райони, но ще е почти без валежи. В сутрешните часове на отделни места в низините и котловините видимостта ще е намалена. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са между 11° и 16°, в София - около 12°.

Над планините облачността ще бъде променлива, почти без валежи. Ще духа умерен, временно силен вятър от запад-северозапад, след обяд - от югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 6°, на 2000 метра - около минус 1°.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад, след обяд ще се ориентира от юг-югоизток. Максималните температури ще са 12°-14°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

През следващите три дни ще има променлива облачност, по-значителна в четвъртък; възможни са само изолирани незначителни превалявания. Вятърът ще е от запад-югозапад, предимно умерен, в Дунавската равнина и Източна България временно силен; затоплянето ще продължи и в четвъртък максималните температури ще са между 15° и 20°. В петък и събота ще остане топло и доста ветровито, в Източна България югозападният вятър ще бъде силен, а в Дунавската равнина през първия ден за кратко ще се смени със северозападен. Облачността ще е по-често значителна, повишава се вероятността за валежи. В неделя ще бъде предимно облачно, с валежи от дъжд, на места в югоизточните райони значителни. С обръщане на вятъра от северозапад, по-късно в източната половина от страната от изток-североизток, ще започне да нахлува сравнително студен въздух.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай