Синоптиците предупреждават - идва голяма промяна

Минималните температури в повечето райони утре ще са между 2° и 7°

Синоптиците предупреждават - идва голяма промяна | StandartNews.com

Облачността постепенно ще се увеличава и на много места, главно в западната половина от страната, до края на деня ще превали дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 11° и 16°, в София - около 11°.

Без съществена промяна ще се задържи и през следващото денонощие - облачно и с валежи. Минималните температури в повечето райони утре ще са между 2° и 7°.

Максималните слабо ще се понижат и ще са между 9° и 14°, в София - около 9°. По-голяма вероятност за валежи има отново в западната половина от страната. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток, ще бъде слаб, в Източна България - умерен.

Облачно и с валежи ще се задържи времето и в планините. Границата между дъжд и сняг ще бъде на около 1200 м надморска височина.

Ще бъде и ветровито с умерен, временно силен вятър източен вятър. Максималните температури в курортите ще са около и малко над нулата.

Облачно, ветровито и дъждовно ще бъде времето и в по-голямата част от Балканите. На места в следобедните часове валежите ще са интензивни, а на места в планините ще превалява и сняг.

У нас и през новата седмицата ще бъде предимно облачно и с превалявания, на повече места в понеделник. Температурите ще останат без съществена промяна до четвъртък, когато предстои временно затопляне и повече слънчеви часове.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай