Синоптиците очакват дъжд, казаха кога ще се оправи времето

Максималните температури днес ще са между 6° и 11°, в София - около 7°

Синоптиците очакват дъжд, казаха кога ще се оправи времето | StandartNews.com

Времето днес ще бъде предимно облачно, сутринта в много райони – мъгливо. Слаби превалявания от дъжд ще има преди обяд на места главно в Северна България и крайните западни райони. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 6° и 11°, в София - около 7°.

Над планините ще е предимно облачно, мъгливо, главно преди обяд с превалявания от сняг, под около 1500 метра - от дъжд. Ще духа до умерен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 4°, на 2000 метра - около 1°.

Над Черноморието ще е предимно облачно. Временни разкъсвания на облачността ще има над северните райони. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 7-8°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В четвъртък и петък ще преобладава облачно време, на места с валежи, предимно слаби и предимно от дъжд. През първия ден ще духа слаб до умерен вятър от източната четвърт и слабо ще се затопли. През втория ден вятърът ще отслабне, в много райони и ще стихне; температурите слабо ще се понижат - минималните ще са между 0° и 5°, а максималните - между 5° и 10°. През почивните дни облачността ще се задържи по-често значителна. В събота ще духа слаб до умерен западен вятър, все още има повишена вероятност за слаби валежи. Дневните температури отново ще се повишават. В неделя вятърът ще се ориентира от северозапад и в повечето райони ще е умерен. Вероятността за валежи намалява, облачността ще започне да се разкъсва. В понеделник ще има по-значителни и по-продължителни разкъсвания и намаления на облачността. Вятърът ще отслабне и ще стане от югозапад. Във вторник отново облачността по-често ще е значителна, на отделни места със слаби валежи от дъжд. Вятърът ще е до умерен, от югозапад и ще се затопли още.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай