Синоптиците ни смълчаха. Неприятни изненади

Обрат във времето още от вторник

Синоптиците ни смълчаха. Неприятни изненади | StandartNews.com

Обрат с времето тази седмица – ще ни поднесе куп неприятни изненади.

В понеделник преди обед ще преобладава слънчево време, сутринта на места мъгливо. По-значителни увеличения на облачността ще има около и следобед.

На отделни места ще превали краткотраен дъжд, възможни са и гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Минималните температури ще са между 3 и 8 градуса, максимални от 17 до 22 градуса.

През следващите три денонощия ще преобладава облачно време.

Още във вторник ще започнат валежи с гръмотевици. Все още ще духа вятър с южна компонента. Минималните температури ще се повишат с 1-2 градуса, а максималните слабо ще се понижат, предаде БНР.

В сряда валежите ще се усилят, на места ще има значителни количествата. Вятърът ще се усили от север-северозапад. Минималните температури ще се повишат още малко, но дневните ще се понижат и преобладаващите максимални ще са между 13 и 18 градуса.

В четвъртък валежите ще отслабнат и спрат. Ще остане ветровито. Още малко ще се захлади.

В петък и през почивните дни облачността ще е променлива, без съществени валежи. Вятърът чувствително ще отслабне, на места до стихване. Сутрин ще е студено с минимални температури между 2 и 7 градуса. Дневните бавно ще се повишават и в неделя максималните ще са от 14 до 19 градуса.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай