Синоптиците ни изненадаха. Затоплянето ще е кратко, пак иде студ

Максималните температури днес ще бъдат между 6° и 11°, в София - около 6°

Синоптиците ни изненадаха. Затоплянето ще е кратко, пак иде студ | StandartNews.com

Ще бъде студено и ветровито. Облачността ще е променлива и на отделни места, главно в Източна България, ще превали слабо - дъжд и сняг. Ще духа умерен и силен северозападен вятър, който вечерта ще отслабне. Максималните температури ще бъдат между 6° и 11°, в София - около 6°.

Над планините ще има променлива облачност и на отделни места ще превали слаб сняг. Ще духа силен и бурен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 0°, на 2000 метра - около минус 8°.

Над Черноморието облачността ще бъде по-често значителна и ще има превалявания от дъжд. Ще духа умерен северозападен вятър. Максимални температури между 6° и 9°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В четвъртък вятърът ще отслабне и ще се ориентира от запад-югозапад. Вероятността за валежи намалява, ще има и по-продължителни разкъсвания и намаления на облачността. Дневните температури ще се повишат с 4-5 градуса. В петък вятърът временно ще се усили до умерен, затоплянето ще продължи. Облачността ще се увеличи, но само на отделни места ще превали слаб дъжд. През нощта срещу събота облачността ще намалее и в събота сутринта над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево. Ще бъде топло, с максимални температури около 20°. След обяд облачността отново ще се увеличи и привечер и през нощта срещу неделя, с преминаването на студен атмосферен фронт, от запад на изток на много места ще превали дъжд, възможно е и да прегърми. В неделя валежите ще спрат, облачността ще се разкъсва и ще намалява, вятърът ще отслабне. В началото на новата седмица, от изток-североизток, с умерен и силен вятър ще нахлува студен въздух. Ще има валежи от дъжд, повишава се вероятността да са значителни по количество. Температурите ще са с обратен дневен ход и със застудяването, към вечерта във високите полета на Западна България дъждът ще преминава в сняг. Във вторник ще бъде студено и ветровито; все още ще превалява, ще има и дъжд и сняг, но валежите ще отслабнат и ще са на по-малко места.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай