Синоптиците казаха кога ще спрат валежите

Прогнозата за четвъртък

Синоптиците казаха кога ще спрат валежите | StandartNews.com

До обяд в четвъртък ще е предимно облачно и дъждовно. Следобед, валежите в страната постепенно ще спират, като най-късно в Централна и Южна България. Над Източна България облачността ще започне да се разкъсва.

През нощта срещу четвъртък над почти цялата страна ще преобладава облачно време и на места, предимно над Западна и Централна България се очакват значителни валежи. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад.

Минималните температури ще са между 11°С и 14°С. Най-ниски очакваме да са минималните температури в района на София – до 9-10°С, пише MeteoBalkans.

През нощта срещу четвъртък в столицата ще се задържи предимно облачно и дъждовно. Очакват се и гръмотевични бури. Ще духа слаб източен вятър. До обед ще преобладава облачно време и дъждовно време. Следобед валежите постепенно ще спират.

Минималните температури ще са около  8°С, а максималните – между 14 и 16°С.

До обед времето по планините ще бъде предимно облачно и мъгливо. Очакват се значителни валежи, предимно в планинските райони в Рило-Родопския масив и Централна България. Над 2200 метра – и от сняг. Очакваните валежи  ще повишат значително нивата и на подпочвените води, което ще повиши риска и от активизиране на свлачища и възможни наводнения в Централна България!

През деня ще духа умерен, по високите части - временно силен вятър от изток.

Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 12°C, на 2000 метра – около 3°C. 

По Черноморието ще е предимно облачно и дъждовно. Следобед валежите постепенно ще спират, а облачността по Северното Черноморие ще се разкъса. 

Максималните температури ще бъдат между 17°C и 19°C. Температурата на морската вода очакваме да е около 10-12°C. Вълнението на морето – до 2-3 бала.

И през следващите дни област от ниско налягане ще определя динамичното време над почти целия Балкански полуостров. Следобед валежите на полуострова отново ще се активизират, като по-значителни ще са в Централна Гърция и Северна Македония. Повече слънчеви  часове очакваме над Южна Гърция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай