Синоптик предупреди! Чака ни нещо коварно

Прогноза на Петър Янков

Синоптик предупреди! Чака ни нещо коварно | StandartNews.com

"До края на седмицата температурите ще бъдат 13-14 градуса, в южните райони - 18-19. Валежите ще бъдат често явление в Югозападна България, в североизточните райони днес ще има превалявания от дъжд. В събота и неделя валежи ще има в крайните югозападни райони, в Рила и Пирин", заяви синоптикът Петър Янков.

Той предупреди, че ще ни атакува "Атласка депресия", която ще доведе студ и сняг.

"Тя се заражда над Атласките планини, ще премине през Гърция и България. Ще донесе захлаждане. Последните дни на февруари и на първи март ще има валежи от дъжд и сняг. Тази депресия е коварна, бързо сменя посоката на движение. Вероятността е 70-80%", посочи Янков.

Синоптикът уточни пред Bulgaria ON AIR, че снежната покривка в София трудно ще се задържи. А за националния празник и честванията на Шипка пътищата ще трябва да бъдат почистени, защото до 2 март се очакват валежи от сняг в района.

"На 3 март температурите в населените места ще бъдат 6-12 градуса, очаква се разкъсана облачност. Март е колеблив месец - бързо се редуват топли дни и захлаждане. В североизточните райони снежната покривка ще се задържи повече", каза още Янков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай