Синоптик разказа прекрасни неща за морето, какво съветва

В неделя България ще попадне в много топъл гребен, който ще формира температури от 35°

Синоптик разказа прекрасни неща за морето, какво съветва | StandartNews.com

В неделя България ще попадне в един много топъл гребен, който ще формира температури от 35°, а може да докоснем и 40°, съобщи пред бТВ климатологът проф. Георги Рачев.

Той припомни, че в Пловдив през 2000 година е измерена температура от 45° на 7 юли.

От 2 часа до 7-8 часа е много приятно за спане. Организмът си почива от жегата. След това от сутринта започва да става много топло, посочи Рачев.

„Морето е опънато и чака ние да отидем да вземем слънцето и водата. В Златни пясъци времето е много хубаво. Има вероятност в събота и неделя да мине някое облаче. Няма какво да се коментира – време само за море. (…) Шапката, очилата и под чадъра, защото става много топло. Да не се прекалява“, подчерта Георги Рачев, който е и заместник-председател на Българската асоциация на туристическите агенции - БАТА.

Шофьорите трябва да са внимателни. Има високи температури, вътре климатикът работи, навън е над 30 градуса. Дисонансът е много голям. Хората, които са чувствителни, да спират от време на време, да пият по една сода. Нищо лошо няма в тази работа, ще пристигне с 30 минути по-късно – голяма работа, обясни Рачев.

След неделя ще се наблюдава леко захлаждане, прогнозира той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай